Att bli animatör

Animationsprojekt

Jag har alltid velat bli animatör och när jag hittade en annons på nätet om en intensivkurs med en av mästarna inom området så valde jag att söka, och jag kom in. Att kursen var i London skrämde mig inte alls. Jag använde mina sparade semesterpengar till att gå kursen. Att vara animatör är en otrolig karriär där du kan få möjlighet att ge liv till bilder och idéer inom så olika områden som lagar, hälsovård, film, utbildning, TV och spel. Det kan vara svårt att ta sig in i detta fält men man måste böraj någonstans och intensivkursen var rätt väg för mig.

För de flesta är skolan det första steget för hur man blir animatör. Vilket animationsprogram du väljer borde naturligtvis bero på dina individuella karriärmål, tidigare utbildning och befintliga färdigheter.

Grunden till allt

Dina alternativ inkluderar associerade och kandidatexamen samt icke-examensprogram som certifikat och diplomprogram. Examensprogram ger vanligtvis en bredare utbildning som går från grundläggande till avancerade kurser, medan icke-examensprogram begränsar specifika specialiteter och kan kräva befintlig kompetens eller förkunskaper inom vissa områden.

Hursomhelst, se till att välja ett program som ger dig praktik med branschteknologi och som lärs ut av personer med erfarenhet inom området. Se till att ägna dig själv åt att utveckla dina färdigheter. Oavsett hur bra ditt animationsprogram är, kan dina instruktörer bara lära dig så mycket som du bestämmer om du blir animatör. De kan driva dig för att uppnå ditt bästa, men i slutändan måste du göra det hårda arbetet.

Utöver att bygga grundläggande konstfärdigheter och lära dig animations- och redigeringsprogramvara, bör du också utveckla skådespelar- och observationsförmågor. Om du gör det kan det hjälpa dig att förstå kroppsspråk och rörelser så att du kan återskapa specifika känslor och egenskaper i dina karaktärer. Lagarbete är en annan stor grej. Animationsprojekt kräver samarbete, och du behöver öva för att vara en bra gruppmedlem och hantera feedback och kritik.

Portfolio

Skapa en portfolio och demonstrationsrulle. Fråga varje branschpersonal hur man blir animatör och de säger att det är viktigt att ha en utmärkt portfolio. På de flesta skolor är portfolio-delarna en viktig del av läroplanen. För animatörer är det bäst att ha din portfölj online, där du kan ha ett avsnitt för en kort demorulle och ett område för längre arbetsprover. Varje bit du delar bör innehålla en sammanfattning av det arbete du gjorde och dina projektmål. Dela bara ditt bästa arbete, uppdatera din portfolio och rulle när du skapar nya och bättre delar. Glöm inte att ta med ett kontaktavsnitt på din webbplats såväl som ditt CV och en kort överblick över din bakgrund och intressen.

För portfolioidéer kan du granska onlineportfolio av andra animatörer, eller, om du är i skolan, be ditt karriärteam och instruktörer om feedback och råd. Få en mångfald arbetslivserfarenhet är bra. Säkra praktikplatser och frilansjobb medan du är i skolan för att få erfarenheter utanför klassrummet. Dina instruktörer kan hjälpa dig att få kontakt med nuvarande branschpersonal.

Även efter att du har utexaminerats och hittat en heltidsroll är det mer troligt att du börjar i en startnivå än i ett ledande animatörsarbete. När du arbetar för att främja din karriär, kanske du fortfarande vill välja frilansarbete eller frivilligt för organisationer du verkligen bryr dig om. All denna erfarenhet kan hjälpa dig att skapa nätverk med andra proffs, bygga dina kunskaper och fortsätta att utöka din portfolio. Kom ihåg att en stor del av framgångsrika animatörer har lagt tid och ansträngning på sin egen utveckling och framgång.

Toy Story

Vilken typ av utbildning

Det finns både bra fysiska skolor och program online för att nå din dröm, jag valde en mix av dessa eftersom jag först gick en kurs och sedan online-kurser. Du kommer snart att ta reda på om karaktärsanimering är något du vill sträva efter; det är ibland frustrerande, förvirrande och framför allt svårt. Men det kan också vara den mest givande konstformen, eftersom du får vara den som andar liv i dina karaktärer och gör dina idéer till verklighet för andra att njuta av. Om du har passion för det kan ingenting hålla dig tillbaka.

Några bra exempel på 3D-animering finns i varje 3D-animerad film sedan Toy Story. Dessa karaktärer är bara datordata, men du skulle inte tro det när du tittar på det. För alla som tittar, dessa karaktärer lever och tänker. Det är animatörens jobb att få publiken att glömma att dessa 3D-objekt inte är riktiga. Du kan tänka på 3D-animatorn som marionetten som drar strängarna på marionetten. Det lockar mig!

Utanför studierna

Kvällarna var rätt annorlunda från dag till dag, ibland var det party och ibland tog jag det lugnt. Det fanns en klubb som spelade precis min typ av musik, afrikansk dancehall, men vissa kvällar orkade jag bara inte. Då stannade jag inne och kollade på Netflix, gjorde videosamtal eller spelade lite på sajter som pokerstarscasino. Sammantaget så var det en grymt bra kurs och jag önskar att den varit längre än tre veckor. Men, jag fick nyss höra att det kommer en uppföljare som är längre, så den får jag söka till nästa gång.

Relaterade inlägg