Kreativitet och seriekonst

Är man kreativ kommer ofta det konstnärliga intresset naturligt men vilken konstform man väljer att utöva kan däremot se variera mycket från person till person. Något som har blivit allt vanligare att rikta in sig på när det kommer till konst är att teckna serier och där med hålla på med seriekonsten. Seriekonsten är förstås inget nytt utan har funnits under en längre tid för den kreativa. Målet men ens seriekonst kan se olika ut, många vill lära sig själva konstformen för att på så sätt kunna få ut mer av sin kreativitet medans andra har som slutmål att skapa en egen serietidning. Förstås kan det också börja i att man vill lära sig grunderna men under tiden man lär sig så inser man att det är något som man både mår bra av och är riktigt duktig på. Det kan förstås kanske kännas som ett stort steg att ta det från en hobby till att bestämma sig för att bli en serietecknare och då i slutändan ha det som arbete för att på så sätt kunna få betalt för sina tjänster men det är inte alls omöjligt. Det som krävs är bara att man är villig att kämpa hårt för att kunna nå sin dröm.

Utbildning

Många har det som hobby medans andra har satsat ytterligare ett steg för att faktiskt kunna jobba med seriekonst. För att kunna jobba med seriekonst eller för att kunna bli duktig på att teckna serier även fast man bara har det som hobby så behöver man lära sig hur man ska göra. Det finns många sätt att lära sig att bli duktig på seriekonst med ett stort forum är att titta på videor på Youtube där någon annan visar hur man ska göra vilket kommer att resultera till att man blir ännu mer inspirerad till att faktiskt hålla på med seriekonst och få till ett bra resultat. Det finns förstås också en mängd med kurser man kan gå vilket är en bra ide om tanken är att man skulle vilja arbeta med seriekonst.

Att vara seriekonstnär på heltid är svårt eftersom det är en marknad som hela tiden krymper vilket också innebär att efterfrågan om duktiga seriekonstnärer idag inte är speciellt stor. Det är såklart inte omöjligt att arbeta med seriekonst men ha alla fall i åtanke att det kan kommer att vara kämpigt att kunna ha det som heltidsarbete när efterfrågan idag inte är så hög som den en gång har varit men det är såklart inte omöjligt om man är en kreativ person som verkligen brinner för seriekonsten.

Även fast det blir mindre och mindre seriekonst så bör man koma ihåg att det intresse som finns kvar för seriekonsten är stort. Man har sett att trotts att marknaden har börjat krympa så verkar inte intresset för att lära sig allt om vad seriekonst innebär göra det. Seriekonst räknas idag som en helt egen konstform och brinner man för att teckna serier så ska man såklart följa sin dröm för trotts att marknaden krymper så finns det jobb att få.

Relaterade inlägg